2024. április 25.
10 helyszínre hívták a rendőröket 48 óra alatt

10 helyszínre hívták a rendőröket 48 óra alatt

Tíz baleset helyszínén intézkedtek a Tolna megyei rendőrök az elmúlt 48 órában – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Egy személygépkocsi közlekedett szombat reggel 6 óra 45 perc körüli időben Tolnán, ám a jármű vezetője haladása során a Lotz utca és a Bartók Béla utca kereszteződésébe érve nem biztosított elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárnak, melynek következtében összeütköztek.

A balesetben az utóbbi jármű vezetője súlyos sérülést szenvedett. Az eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök az elmúlt 48 órában további kilenc baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a balesetek döntő része emberi mulasztás miatt történik, amelyek legtöbbször az elsőbbség meg nem adása, a relatív gyorshajtás, az út-és látási viszonyoknak nem megfelelő vezetési stílus és az előzési, valamint a kanyarodási szabályok figyelmen kívül hagyása miatt következnek be.

(forrás: http://kadarka.net/cikkek-kat/sulyosan-megserult-egy-motoros-tolnan)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.