2024. április 19.
Lőfegyvert rántottak a jobbikosokra

Lőfegyvert rántottak a jobbikosokra

A szóbeli fenyegetőzés, riogatás után testet öltött az erőszak. Brutálisan összeverték a Jobbik önkormányzati képviselőjét, aki megpróbálta megvédeni pártja plakátját egy rongáló kommandótól. Szanyó Miklósnak két fogát kiverték, mentő szállította kórházba. A képviselő úgy véli, hogy a Fidesz aktivistái támadták meg. A fővárosban egy másik helyszínen dulakodás alakult ki, amelynek során két ismeretlen fegyvert rántott és falhoz állította a jobbikosokat.

Az összevert politikus, Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselő a Hír TV-nek azt mondta:

„Próbáltam őket megállítani, és ahogy hozzáértem az emberhez, toltam vissza, hogy ne jöjjön, azonnal ütött. A szemem alá kaptam egyet, a szemüvegemet belepréselte az arcomba, föltépte a bőrt, ömlött a vér. Következő ütés, szinte még észre sem vettem, mi történt, már kaptam a következő ütést a számra, kitört két fogam. Aztán földre kerültem, és még ott is ütöttek tovább.”

Az ügyben a rendőrség hivatalból tett feljelentést, súlyos testi sértés gyanújával.

A véres támadásról beszámolt közösségi oldalán Bencsik János is. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje arról írt, hogy éjszaka az utcákon voltak, mert ők maguk javítják, pótolják a fideszesek által megrongált hirdetéseket. Mivel tömegessé váltak az ilyen esetek, a főváros több pontján plakátfigyelő csapatokat állítottak fel a további károkozás megelőzésére. A jobbikos politikus beszámolt arról is, hogy a Budaörsi úton és Óbudán is sikerült meglepniük egy 7, illetve 4 fős társaságot, akik arra készültek, hogy megrongálják a jobbikos hirdetéseket, de azok rájuk támadtak.

Bencsik János azt írta: „Ennyi maradt mára a Fideszből. Hazudozás, álhírgyártás, rongálás, erőszak. A plakátháború szó szerint háborúvá fajult, és ha hagyjuk, Orbán Viktor az egész országot egy frusztrált csatatérré változtatja, ahol mindenki ellenség, aki nem az ő strómanja vagy szolgája. Emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!”

A Budaörsi úton fegyver is előkerült, amikor a jobbikosok megpróbálták leállítani a plakátrongáló kommandót. A Fidesz propagandasajtója azt közölte, hogy az ellenzéki párt „maffiózói” támadtak. A helyszínen valójában a Jobbik két országgyűlési képviselőjelöltje, Stummer János és Bencsik János, valamint aktivisták voltak, akik őrizték az óriásplakátokat - ezt már a Jobbik közölte.

Közleményük szerint péntek hajnalban a Fidesz hét fős szervezett csapata a Budaörsi úton rongálni kezdte a jobbikos hirdetéseket és az aktivisták számonkérték őket. Az egyik jobbikos és hét fideszes személy között dulakodás kezdődött. Majd néhány másodpercen belül két ismeretlen férfi érkezett a helyszínre egy szürke Mercedessel, kiszálltak, fegyvert rántottak és a jobbikosokat a falhoz állították. A két férfi nem azonosította magát, a később intézkedő rendőrök sem tudták megerősíteni, hogy rendőri állományhoz tartozó személyek voltak-e. Véleményük szerint valamelyik társszerv állományába tartozhattak - közölte a Jobbik sajtóosztálya.

Közleményükben hozzátették, az éjszaka történtek azt bizonyítják, hogy fegyveresek biztosítják a Fidesz szervezett plakátrongálásait. A Jobbik ismeretlen tettesek ellen emberölési kísérlet miatt feljelentést tesz. Megvédjük a plakátjainkat, megvédjük Magyarországot, vasárnap pedig a magyar emberek segítségével eltakarítjuk Orbán maffiakormányát - zárult a Jobbik közleménye.

Csütörtökön az Alfahír újságírója rögzítette, ahogy két idősebb férfi fényes nappal rongálta a Jobbik hirdetéseit. A tetten ért rombolók az őket kérdőre vonó újságírót szidalmazták, illetve egyikük a kamera felé ütött.

A Hír TV-hez egy aktivista eljuttatott egy matricacsomagot, amellyel a jobbikos plakátokat rongálták, ezen megrendelőként a Fidesz szerepelt - közölte a csatorna.

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.