2024. április 26.

Megmentette szomszédja életét egy szekszárdi férfi

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán osztotta meg a hősies és szerencsésen végződő esetet.

A poszt szerint egy kétségbeesett férfi riasztotta őket, azzal az indokkal, hogy a kertszomszédját az udvaron összeesve találta meg, úgy, hogy nem lélegzett. A férfi, bár pánikban volt, a telefonos operátor segítségével a férfi a kezdeti izgalom után kissé megnyugodva, az instrukciók alapján bátran megkezdte a szomszédja újraélesztését. A bejelentő „tankönyvi módon” végezte a telefonon kapott utasításokat.

 

Szerencsére az eseti kocsi hamar a helyszínre ért, a mentősök átvették és folytatták a beavatkozást, de a hős szomszéd továbbra is ott marad és segített, ahol tudott: tartotta az infúziót, illetve segített apróbb feladatokban. A közös erőfeszítés végül sikeresnek bizonyult, amihez hozzájárult természetesen, hogy időben megkezdődtek a mellkaskompressziók, illetve az emelt szintű ellátás. A mentős kollégák végül stabil állapotban szállították kórházba az újraélesztett férfit, a szomszédja pedig mára igazi hőssé vált.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.