2024. április 19.
Miért mennek utcára a zenészek Szekszárdon?

Miért mennek utcára a zenészek Szekszárdon?

Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt 9 magyar nagyváros közreműködésével. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán is meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről, a győztesről ugyanis minden helyszínen a nézők szavaznak majd. A területi fordulók után a legjobbak jövő májusban a fővárosban mutatkoznak be újra, ahol eldől majd, ki a legjobb utcaművész Magyarországon.

 

Ilyen verseny még nem volt Magyarországon: idén az utcaművészek is megmutathatják az országnak, mit tudnak. A Street Art Show-n nincsenek kategóriák: táncosok, élőszobrok, képzőművészek és utcazenészek egyaránt jelentkezhetnek, sőt bárki, aki az utcán is képes megmutatni a tehetségét. A közönség az apró mellett szavazatokkal is támogathatja a kedvencét. A verseny a városok már meglévő, népszerű rendezvényei fogadják be, a döntőre pedig jövő májusban kerül sor Budapesten.

 

A versenyt Győrtől Szekszárdon át Miskolcig az ország szinte minden térségében megrendezik. Minden nevező egy területi válogatón vehet részt, így a verseny mindig egy adott régió  utcaművészeit vonultatja fel. A közönség a helyszínen szavaz, mindenhol egy művész vagy csapat juthat tovább a döntőbe. A versenyzőket emellett egy szakmai zsűri is értékeli, akik három különdíjat osztanak ki: a legkitartóbb, leglátványosabb és legjobb 14 év alatti produkciók díját.

(forrás: http://tolnavar.hu/kultura/2018/04/utcara-mennek-a-muveszek-szekszardon-is

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.