2024. április 25.

Indul a kilencedik Borvidék Félmaraton

Az eddigi legnehezebb pálya várja az idén kilencedik alkalommal megrendezett Tolle Borvidék Félmaraton versenyzőit.

Az előnevezés két hete lezárult, és úgy tűnik, továbbra is ez az ország legnépszerűbb vidéki félmaratoni futóversenye. Az előzetes regisztráció során 1500-an jelezték részvételi szándékukat. A verseny május 5-én, szombaton lesz. A futás leghosszabb távja 29 kilométer, amelyben nyolc domb és a kilátó megmászása is beletartozik, az össztáv szintkülönbsége 850 méter lesz.

A Félmaraton történetében ez az eddigi leghosszabb és legmeredekebb pálya, amely így igen komoly erőpróbát jelent és komoly felkészülést kíván. A futás során több mint kétszáz civil önkéntes segédkezik majd a lebonyolítás zökkenőmentessége érdekében. Emellett természetesen rendőrök és polgárőrök is segítik majd az esemény lebonyolítását.

Az útvonal a présházak között halad majd el, ahol a helyi lakosok mellett a pincetulajdonosok is biztatni fogják a futókat és lelkesítő frissítő fröccsökkel szolgálnak majd.

A leghosszabb távon kívül több lehetőség is van a versenyzésre: jelentkezhetnek két vagy három fős váltó csapatok, emellett lesz klasszikus félmaratoni táv (21 km), illetve egy 14 kilométeres rövidebb táv is, illetve készülnek egy 5 kilométeres városi körrel is a szervezők. A gyerekeknek pedig a szervező Borvidék Futóegyesület egy rövid, 1 kilométeres versennyel is készül.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.