2024. április 18.
Napelemes sütővel grillezhetünk a nyáron

Napelemes sütővel grillezhetünk a nyáron

Olaj és áram nélkül, harminc perc alatt készít mennyei ételt ez a hordozható, napelemes sütő.

A GoSun egy olyan napelemes sütő, ami három éve bukkant fel a Kickstarteren és azóta is elsöprő népszerűségnek örvend.  Azért különleges, mert az étel egy henger alakú, üveg vákuumcsőben készül, így nem szárad ki főzés közben, de egyúttal hő sem szabadul ki a szerkezetből. Nem kell égési sérülésektől tartani: ha hozzáérünk, egy hűvös felületet tapintunk meg. A csőben 100-250 fokon is főzhetünk, még akkor is, ha egyetlen napsugár sem éri a reflektorokat.

 

Praktikus, biztonságos és gyorsan töltődik

Ez azért lehetséges, mert a GoSunba egy innovatív „termál akkumulátort” is beleépítettek. A mobiltelefonokéval ellentétben ennek nem árt, ha felmelegszik: két óra napsütés képes teljesen feltölteni a napkollektort, amit tetszőleges időben használhatunk sütésre, grillezésre vagy párolásra. A kempingezők körében népszerű gázpalackoktól eltérően a GoSun teljesen biztonságos, a zománcozott főzőedényt pedig nagyon könnyű megtisztítani.

 

Nem olcsó, de hamar megtérül az ára

A GoSunt a gyártó oldaláról 208 euróért már meg is lehet rendelni, bár az akkumulátorért külön kell fizetni. De az így összejött pénzösszeg is édeskevés, ha figyelembe vesszük, hogy egy olyan sütőt kapunk érte, aminek a működésére soha többé nem kell költeni egyetlen fillért sem.

(via geek.com)

Megosztás