2024. április 29.

Elkészült a Tolna Megyei Klímastratégia

Április 30-án zárult le az a másfél éves projekt, amelynek keretében a Tolna Megyei Önkormányzat kidolgozta a Tolna Megyei Klímastratégiát, amely a klímavédelemmel kapcsolatos célokat és feladatokat határozza meg. A projekthez a megye 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az EU-tól.

A „Klímavédelem és fenntarthatóság - klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási platform létrehozása és működtetése - Tolna megyében” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A klímastratégia elkészítésének szakmai koordinálásáért első lépésben még 2016. decemberében megalakult a Tolna Megyei Éghajlatváltozási Platform.

A stratégiai tervet klímaszakértők dolgozták ki, amelyben integrálják a városi szintű konferenciák, workshopok és a lakosság véleményeit, észrevételeiket is. A projektet igyekeztek minél több emberhez eljuttatni, megyei civil workshopot tartottak, általános és középiskolások számára klímavédelmi vetélkedőt szerveztek. Négyféle kiadványt sikerült létrehozniuk, többek között a projekt céljainak bemutatása érdekében. a kiadványok mellett marketingstratégiai eszközöket is felhasználtak a szemléletformálási célok elérésére, villamosenergia-termelő kerékpárokat, roll upokat és reklámokat is készítettek.

 

Megosztás