2024. május 17.
Hogyan pótolja Szekszárd az uszodáját?

Hogyan pótolja Szekszárd az uszodáját?

Már a kivitelezője is megvan az élményfürdőben a főépülethez kapcsolódó új sportuszodának.

 

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent az új szekszárdi uszoda közbeszerzésének eredménye. A sportuszodát az Aquaplus Kft. kivitelezi nettó 2,3 milliárd forintos szerződéses értéken.

A beruházásban egy háromszintes épület jön létre a meglévő strand- és élményfürdő területén a meglévő főépülethez kapcsolódva. A létesítmény egy 33 méteres nagymedencét és egy 16 méteres tanmedencét foglal majd magába. Az épület összesen 3700 négyzetméteren jön létre, büfével, lifttel, szaunákkal, irodákkal, orvosi szobákkal és parkolókkal.

A város 70-es években épült uszodáját 2015-ben zárták be, azóta egy ideiglenesen lefedett medencét használnak a szekszárdi úszók.

Az MTI korábbi híre szerint a 34 ezer lakosú városban száz fiatal úszik, vízilabdázik igazolt sportolóként. Kétszázan vesznek részt az egyesületek úszóprogramjaiban, és mintegy ezer diák a kötelező iskolai úszásoktatásban.

 

(forrás: http://tolnavar.hu/helyi-hirek/2018/04/igy-potolja-a-statikai-okok-miatt-bezart-uszodajat-szekszard)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.