2020. május 27.
Húsz éves lesz a szekszárdi Rotary Club

Húsz éves lesz a szekszárdi Rotary Club

Fennállásának huszadik évfordulójára készül a Rotary Club Szekszárd. Az évforduló megünneplésével együtt a munkájukat is szeretnék megismertetni Szekszárd és Tolna megye lakóival. Dr. Murzsa András elnök a klub sajtótájékoztatóján elmondta, május 15. és június 30 között mindenkit megmozgató rendezvényekkel készülnek.

Az első egy fotókiállítás lesz a Babits Mihály Kulturális Központban. Szrnka Pál programvezető azt is elárulta, huszonegy tablón mutatják majd be a szervezet eredményeit, melyeken láthatóak lesznek egykori és ma tagok, olvashatnak a szervezetről, valamint feltüntetik majd az elnökök mottóit is.

Május 31-én egy jótékonysági koncertet szerveznek, amelyen a szekszárdi zeneiskola művésztanárai, tehetséges növendékei és vendégművészek, a klub ösztöndíjasai lépnek majd fel. Az adománygyűjtésnek nemes célja van: egy zenepavilont szeretnének létrehozni, amely igazodva az önkormányzat Zöld Város elnevezésű programjához.

Ezeken kívül a Rotary szervezésében lesznek baráti estek, térzene, születésnapi charter, amelyen a jelenlegi vezetés jelképesen átadja a következő évinek a stafétabotot, valamint egy ünnepi kiadványt is bemutatnak.

Dr. Sólyom Bódog, a Rotary Magyarország egy korábbi kormányzója elmondta, nincs még egy ilyen demokratikus szervezet a világon, amit nem bizonyíthat jobban az évenkénti vezetőváltás.

A szekszárdi szervezet működése során támogatta a megyei kórházat értékes eszközökkel, felújíttatta a kálvária keresztjeit, valamint ösztöndíjakkal segítette és segíti most is a tehetséges fiatalokat.

Megosztás

Etesd a Dokit!

Hello Közélet

Etesd a Dokit!

  • 2020.03.30

A SPAR szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a Dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik – ellenszolgáltatás nélkül.