2024. április 20.
Húsz éves lesz a szekszárdi Rotary Club

Húsz éves lesz a szekszárdi Rotary Club

Fennállásának huszadik évfordulójára készül a Rotary Club Szekszárd. Az évforduló megünneplésével együtt a munkájukat is szeretnék megismertetni Szekszárd és Tolna megye lakóival. Dr. Murzsa András elnök a klub sajtótájékoztatóján elmondta, május 15. és június 30 között mindenkit megmozgató rendezvényekkel készülnek.

Az első egy fotókiállítás lesz a Babits Mihály Kulturális Központban. Szrnka Pál programvezető azt is elárulta, huszonegy tablón mutatják majd be a szervezet eredményeit, melyeken láthatóak lesznek egykori és ma tagok, olvashatnak a szervezetről, valamint feltüntetik majd az elnökök mottóit is.

Május 31-én egy jótékonysági koncertet szerveznek, amelyen a szekszárdi zeneiskola művésztanárai, tehetséges növendékei és vendégművészek, a klub ösztöndíjasai lépnek majd fel. Az adománygyűjtésnek nemes célja van: egy zenepavilont szeretnének létrehozni, amely igazodva az önkormányzat Zöld Város elnevezésű programjához.

Ezeken kívül a Rotary szervezésében lesznek baráti estek, térzene, születésnapi charter, amelyen a jelenlegi vezetés jelképesen átadja a következő évinek a stafétabotot, valamint egy ünnepi kiadványt is bemutatnak.

Dr. Sólyom Bódog, a Rotary Magyarország egy korábbi kormányzója elmondta, nincs még egy ilyen demokratikus szervezet a világon, amit nem bizonyíthat jobban az évenkénti vezetőváltás.

A szekszárdi szervezet működése során támogatta a megyei kórházat értékes eszközökkel, felújíttatta a kálvária keresztjeit, valamint ösztöndíjakkal segítette és segíti most is a tehetséges fiatalokat.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.