2024. május 3.
Idén is lesz Szakmák Éjszakája Szekszárdon

Idén is lesz Szakmák Éjszakája Szekszárdon

Idén is csatlakozik hazánk legnagyobb pályaorientációs rendezvényéhez, a Szakmák Éjszakájához a Szekszárdi Szakképzési Centrum. A pénteken megtartandó rendezvény alkalmával Tolna megye hat városában, több mint tíz helyszínen, mintegy száz programon vehetnek részt a különféle szakmák iránt érdeklődők.

Tolna megyében Szekszárdon, Bonyhádon, Pakson, illetve Dunaföldváron, valamint Dombóváron és Tamásiban tartanak interaktív, érdekes és színes programokat péntek délutántól a Szakmák Éjszakáján. A kínálatban szakmakipróbáló és interaktív programok, előadások, bemutatók és üzemlátogatások szerepelnek.

A Szakmák Éjszakáján Szekszárdon 45, Bonyhádon 15, Dombóváron szintén 15, Dunaföldváron 7, Pakson 11, Tamásiban 8 programot rendeznek meg a szakmák iránt érdeklődők részére. A program hivatalos megnyitóját délután fél hatkor tartja a Szekszárdi Szakképzési Centrum a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma belső udvarán. A szekszárdi programok a megnyitó után kezdődnek négy helyszínen, délután hat órakor – tudtuk meg az intézménytől.

A megyeszékhelyen az Ady Endre Szakképző Iskolában, a Bezerédj István Szakképző Iskolában, az Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolában, a Vendéglátó Szakképző Iskolában, illetve a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban lesznek programok.

Szekszárdon többek között állásbörzét tartanak, de interaktív asztalos és ács gyakorlatokra is várják az érdeklődőket akik kipróbálhatják milyen a fával dolgozni, fűrészelni, csiszolni, díszíteni. A „Védd a Hazát” program résztvevői azt tudhatják meg, hogy milyen feladatokat ad a mai fiataloknak a Haza védelme. Az érdeklődők itt önvédelmi gyakorlatokkal, lézerfegyveres lövészettel is várják. Lesz még többek között erőgép bemutató és traktoros ügyességi verseny, de a koktélkészítés rejtelmeivel is megismerkedhetnek a vendégek és gasztronómiai kiállítást is tartanak.

Az érdeklődő általános- és középiskolás fiatalok, valamint a felnőttek a rendezvény hivatalos honlapján, a szakmakejszakaja.hu oldalon találhatnak bővebb információt. A honlapon városok alapján is lehet keresni a programok után.

(forrás: http://kadarka.net/cikkek-kat/szakmak-ejszakaja-szekszardon-45-tolnaban-mintegy-100-programot-tartanak)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.