2020. szeptember 20.
Így kapott 250 milliós megbízást Orbán veje Tapolcán

Így kapott 250 milliós megbízást Orbán veje Tapolcán

Nyilvánosságra hozta Tapolca jobbikos polgármestere a város honlapján az előző, fideszes vezetés által kötött Elios-szerződést.

Még február 18-án fordult Tapolca jegyzőjéhez közérdekű adatigényléssel Rig Lajos, a térség jobbikos országgyűlés képviselője annak érdekében, hogy megismerhesse a város közvilágítási korszerűsítésére kiírt közbeszerzés dokumentumait, valamint az Eliosszal az előző, még fideszes városvezetés alatt kötött megállapodást. Rig Lajos azután kérte a hivatalos papírokat, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) közbeszerzési csalás gyanúját tárta fel vizsgálata során.

A Tapolca honlapján közzétett iratokból kiderül, hogy a korábban Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak érdekeltségébe tartozó cég Tapolcán is a már ismert módszerrel szerzett megbízást a település közvilágításának korszerűsítésére. Nem volt versenytársa a közbeszerzésen az Eliosnak, így nyerte el a 249,57 milliós értékű tendert.

Az OLAF jelentésére hivatkozva jelent meg a sajtóban, hogy a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség állta a felújításokhoz szükséges települési önrészt Cegléd, Szolnok, Kecskemét, Zalaegerszeg, valamint Keszthely, Tapolca, Mezőhegyes, Hévíz és Balatonfüred esetében is az Elios beruházás esetében.

Az OLAF megvizsgálta a közvilágítási korszerűsítési tendereket, - amellyel kapcsolatban számos helyen nagyon komoly minőségi problémák is felmerültek - és 13 milliárd forint esetében szabálytalan költéseket tárt fel, ami azt jelentheti, hogy Magyarországnak ezt az összeget vissza kell fizetnie az adófizetők pénzéből.

Megosztás

Etesd a Dokit!

Hello Közélet

Etesd a Dokit!

  • 2020.03.30

A SPAR szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a Dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik – ellenszolgáltatás nélkül.

TikTokkerek fogtak össze az idősekért

Hello Közélet

TikTokkerek fogtak össze az idősekért

  • 2020.03.30

Segítségnyújtásra buzdítanak, nem is akárhogyan. Néhány nap alatt már közel háromszázezer főt sikerült az összeségében több mint egymilliós eléréssel rendelkező népszerű fiataloknak megszólítaniuk.