2024. április 26.
Megvannak az új államtitkárok

Megvannak az új államtitkárok

Jocky TV, kórházi nyomor, ellenzéki pótcselekvés, közéleti összefoglalónk következik.

Új csatornákat indít az Andy Vajna tulajdonában lévő Tv2 csoport. A 24. hu értesülései szerint a Jocky TV-n olyan régi sorozatok sugárzását tervezik rajta, mint a Dallas vagy a Columbo, míg a Moziverzum egy felsőkategóriás, prémium mozicsatorna lesz.

 

Politológus: a baloldal politikai hisztériakeltést folytat

Farkas Örs politológus szerint a baloldal politikai hisztériakeltésre használja fel az Országgyűlést, de ez - akárcsak az elmúlt nyolc évben - most sem fog sehová vezetni – írja az MTI. A politológus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában ezt arra reagálva mondta, hogy a Demokratikus Koalíció csak az eskütételre jelent meg az alakuló ülésen. Szerinte ezzel azt bizonyítják, hogy csak a pozíció megszerzése volt a cél, ha nem kormányozhatnak, akkor nem is szeretnének semmit csinálni. Hozzátette: azokat sem kívánják képviselni, akik rájuk szavaztak. A baloldalnak létre kellene hoznia egy működőképes politikai erőteret, amely képes arra, hogy ésszerű és értelmes vitát folytasson a kormánypártokkal, és előre vigye a politikát - fogalmazott.

 

Ápolókat és egy orvost rúgtak ki a hatvani Albert Schweitzer Kórházból

Az ápolóktól ágyszám-csökkenésre hivatkozva váltak meg, ám az Index rámutatott, hogy a lépéssel egyidejűleg a kórház hirdetésben épp az elbocsátott szakdolgozókhoz hasonló kompetenciájú munkavállalókat keres. A traumatológus orvos esete pedig úgy tűnik, hogy nem mentes a politikai összefonódásoktól. A hírportál információi szerint ugyanis elbocsátását annak köszönheti, hogy nem adott soron kívül és mindenféle vizsgálatot mellőzve orvosi igazolást a Heves megyei közgyűlés Fideszes alelnökének, Tóth Csabának.

 

Új államtitkárok oktatási és szociális területeken

A szociális államtitkárságot a negyedik Orbán-kormányban Czibere Károly helyett Fülöp Attila, az Emmi eddigi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára fogja vinni, de új szelek fújnak az oktatási államtitkárság táján is. A hivatal vezetését a Pécsi Tudományegyetem volt rektora, dr. Bódis József vállalta el – írja a Magyar Idők.

 

Szőröstül bőröstül megveszi a Vodafone a UPC-t

A méltán csillagászati összegnek nevezhető 18,4 milliárd eurós áron vásárolja meg a Vodafone az itthon UPC-ként ismert Liberty Global németországi, hazai, romániai és csehországi leányvállalatait. Ezzel a lépéssel a Vodafone a pozíciójából adódóan magát a térségben szinte monopolhelyzetben érző Deutsche Telekom erős konkurenciájává vált- hozza a hírt külföldi sajtóértesülésekre hivatkozva az Index.

Megosztás