2024. május 3.
Ők voltak a katasztrófavédelmi verseny legjobbjai

Ők voltak a katasztrófavédelmi verseny legjobbjai

A napokban rendezték meg a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Tolna megyei döntőjét, amelynek Tolna adott otthont.

 

A gyerekekre elméleti és gyakorlati feladatok vártak: szennyezett területről mentettek sérültet, homokzsákokat töltöttek és raktak le szakszerűen, befüstölt sátorból hoztak ki elrejtett tárgyakat, volt alapvezeték szerelés, elsősegélynyújtó állomás, számot adtak a fiatalok védelmi igazgatási ismereteikről, a viharjelző rendszerekkel kapcsolatos tudásukról, és újdonságként a rádiózás szabályairól is, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Az általános iskolás csapatok közül a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola RED+ elnevezésű formációja bizonyult a legjobbnak, a középiskolások közül pedig az ESZI-sek állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, így ők képviselik Tolna megyét az országos döntőben, ami április 21-én Budapesten lesz.

(forrás: http://tolnavar.hu/aktualis/2018/04/taroltak-a-paksi-csapatok-a-katasztrofavedelmi-versenyen- )

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.