2024. május 3.
Új szinttel bővült a szedresi gyermekotthon

Új szinttel bővült a szedresi gyermekotthon

Hamarosan befejeződik a Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány alkohol- és drogfüggő fiatalokat gondozó speciális gyermekotthonának felújítása a Tolna megyei Szedresen.

 

Sándor Zoltán elmondta: a tizenhét fiatalnak otthont adó épületet az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program 32 millió forintos támogatásával újítják fel.

A 450 négyzetméteres kastélyra egy 330 négyzetméteres, második szintet építettek, ahol kilenc helyiséget, köztük négy tanulószobát alakítottak ki, és felújították a földszinti 2-4 ágyas lakószobákat is. Az alapítvány elnöke azt mondta, reméli, hogy a megújult épületben strukturáltabb, színesebb lesz a gyerekek élete, és a problémákat a nevelők és a gyerekek egyaránt jobban tudják majd kezelni.

Hozzátette: a korszerűsítés bővítést is jelentett; jelenleg kilencen várnak arra, hogy a szedresi otthonban helyezzék el őket.

Sándor Zoltán elmondta: az országszerte 21 ezer állami gondoskodás alatt álló gyermek között 650 speciális igényű van, és számuk emelkedik.

A Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány 2005 óta - civil szervezetként egyedül - működteti a szedresi speciális gyermekotthont, ahol 14 és 18 éves kor közötti, alkohol- és drogfüggő, valamint magatartászavarral küzdő fiúkat helyezhetnek el.

(forrás: http://tolnavar.hu/aktualis/2018/04/korszerusitik-a-szedresi-specialis-gyermekotthont)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.