2024. április 16.
Az ének segíthet felszámolni a haragot Szarajevóban

Az ének segíthet felszámolni a haragot Szarajevóban

Egy ferences szerzetes vallásokon átívelő, szép és jövőbemutató erőfeszítései.

A délszláv háború után Szarajevó újjáépítése komoly feladatnak bizonyult. A több mint három éven át ostrom alatt álló bosnyák főváros romos épületei hitelesen tükrözték a túlélők lelki sérüléseit. Évszázadokon keresztül különféle etnikai és vallási háttérrel rendelkező csoportok éltek békében egymással a városban, ám felmerül a kérdés, hogy egy ilyen iszonyú polgárháborút követően van-e erre még egyáltalán esély? A ferences szerzetes Ivo Markovic atya szerint igen és a dolog előmozdítására egy nagy közös kórust hozott össze különböző hitű és nemzetiségű helyiekből, akiket a zene hatalmával szeretne egyesíteni – számolt be a BBC.

(A Képen a mementóként meghagyott szarajevói torony – Wikipédia)

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.