2024. május 18.

Kerékpárútért tekertek a paksiak

Vasárnap délelőtt a Dunaszentgyörgy és Csámpa között megépítendő kerékpárútért bicikliztek együtt a paksiak és a dunaszentgyörgyiek.

A helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, már több, mint 700 aláírást gyűjtöttek össze a környék lakosaitól.

A biciklis csapat rendőri kísérettel ment Paksról Dunaszentgyörgyre, a kezdeményezők a Magyar Kerékpárosklub Paks-Szekszárd Területi Szervezete, titkáruk, Vöröss Endre elmondta, ezzel a békés demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy megépüljön egy bicikliút Csámpától Dunaszentgyörgyig. Állítása szerint erre egy-két éven belül reális az esély, aminek indoklásaként a Dunakömlődre vezető kerékpárút megépítését említette.

 

A közel 800 aláírást tartalmazó íveket Hencze Sándornak, a dunaszentgyörgyi polgármesternek adták át, aki úgy fogalmazott, hogy a település vezetése szívügyének tartja a kerékpárút megépítését, viszont ez csak akkor teljesülhet, ha Paks is közreműködik az ügy érdekében. Elmondta, hogy az ügyben már folytak tárgyalások, és reméli, egy-két év múlva az elképzelés realizálódhat.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.