2024. május 3.

Férfi kosárlabda vb-selejtező - Ötpontos vereség Litvániában

A magyar férfi kosárlabda-válogatott öt ponttal kikapott Litvániában pénteken a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Eredmény, C csoport, 3. forduló:

Litvánia-Magyarország 80-75 (19-19, 22-18, 16-16, 23-22)

A magyar pontszerzők: Allen 17, Eilingsfeld 15, Vojvoda 12, Perl 9, Ruják 6, Govens 6, Benke 5, Keller 3, Kovács 2

 

A tavalyi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar válogatott a világbajnoki selejtező nyitányán, novemberben 70-60-ra kikapott Lengyelországban, majd Debrecenben 84-76-ra nyert Koszovó ellen.

A túloldalon klubkötelezettségei miatt nem volt ott 8-10 játékos az NBA-ből és az Euroligából, Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány pedig hasonló okokból nem számíthatott a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámra.

Ruják András és Allen Rosco triplával kezdte a találkozót, ám 6-2 után nemsokára már a litvánok vezettek 13-10-re. A magyar csapatban bemutatkozott Horti Bálint és a honosított Govens Darrin is, de a kosarakat a Szolnokkal friss Magyar Kupa-győztes Vojvoda Dávid szállította. Az ötpontos hazai előny a nyitónegyed végére elolvadt, majd a magyarok "mínusz" hat pontról is visszazárkóztak 31-29-re. A félidőben Ruják dudaszós triplájával 41-37 volt az állás.

Térfélcsere után kilenc pont lett a hátrány, de ezt követően kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán a harmadik negyedben, Eilingsfeld János pedig már 13 pontnál tartott. A zárószakasz 57-53-ról indult egy 7-2-es hazai rohammal, majd újra három pontra csökkent a különbség (66-63). A litvánok öt támadó lepattanó révén egyhuzamban másfél percig támadtak eredménytelenül, Keller Ákos nem tudott egyenlíteni, aztán Eimantas Bendzius sarokból dobott triplájával 77-71 állt a nagyórán egy perccel a vége előtt. A hajrá már a jobban összpontosító házigazdáké lett, a magyarok legjobbja Allen lett 17 ponttal.

A nemzeti csapat hétfőn Szombathelyen fogadja a lengyel együttest.

A csoportból az első három helyezett jut tovább a következő körbe. Ott a B jelű, horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerül össze, s a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019-es kínai világbajnokságra.

 

A csoport másik meccsén:

Lengyelország-Koszovó 90-62

   

Az állás 1. Litvánia 6 pont, 2. Lengyelország 5, 3. MAGYARORSZÁG 4, 4. Koszovó 3

    

A magyarok további programja a C csoportban:

Hétfőn: Magyarország-Lengyelország, Szombathely 20.00

Június 28.: Koszovó-Magyarország

Július 1.: Magyarország-Litvánia

 

(MTI)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.