2020. július 14.
Megölt egy gyalogost az Uber önvezető autója

Megölt egy gyalogost az Uber önvezető autója

Az arizonai Tempében a rendőrség egy halálos gázolás ügyében nyomoz, melynek elkövetője az Uber tesztüzemben lévő önvezető autója.

Hétfőn a kora reggeli órákban az önvezető módban lévő autó elütött egy zebrán átkelő nőt az arizonai Tempében – írja a Futurism. A nő pár órával később a helyi kórházban belehalt sérüléseibe. Az Uber közleményben reagált a történtekre, ebben kifejezik együttérzésüket az áldozat családja felé, és hozzátették, hogy a legteljesebb mértékben együttműködnek a hatóságokkal.

New York Times értesülése szerint az Uber felfüggeszti az önvezető autóik tesztelését Tempében, Pittsburgh-ben, San Franciscóban és Torontóban.

Ez a baleset megrendítheti az önvezető autókba helyezett bizalmat, ami azért problémás, mivel a szakértők szerint a közlekedési balesetek 94 százalékában nem egy gyilkos robot, hanem az emberi mulasztás a felelős.

Megosztás

A legősibb és legfiatalabb kórokozó szorításában

Hello Tudomány

A legősibb és legfiatalabb kórokozó szorításában

  • 2020.05.11

Napjainkban az emberiség egyidejűleg szenved a legősibb és a legfiatalabb kórokozók pusztításától. 4000 év óta velünk él a mycobacterium leprae, ugyanakkor szenvedő tanúi vagyunk annak, hogy totális rohamot indít a legfiatalabb, a Covid-19 nevű vírus is.