2021. szeptember 25.
Ez volt a lényeg a 26. héten

Ez volt a lényeg a 26. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

2024-ig nem lesz dugódíj a fővárosban, jelentette be a múlt héten Karácsony Gergely.

 

Egy múlt heti bejelentés szerint 400.000 kínai vakcinát ad hazánk Montenegrónak és Bosznia-Hercegovinának abból a 3 millió dózisból, amire nincs itthon igény. Eközben szerda volt az első nap 2020 szeptembere óta, hogy egy magyar ember halálát sem okozta koronavírus. Péntektől a magyar határ közelében élő külföldiek is regisztrálhatnak a nálunk felgyülemlett és nem igényelt kínai és orosz vakcinákra. A szlovák elnök fogadta Orbán Viktort és köszönetet mondott neki Magyarország segítségéért a vírus elleni védekezésben.

 

A floridai Surfside településen történt bérház összeomlás 12. áldozatát találták meg a romok között kedden. A hét második felében a közelgő tornádók és az épület megmaradt felének instabilitása hátráltatta a mentési munkálatokat.

 

Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke szerint nem indítható eljárás Magyarország ellen a pedofiltörvény miatt. Július elsejétől egy évre Magyarország vette át a V4 elnökséget Lengyelországtól.

 

Húsz évvel ezelőtt Európában Svédországban történt a legkevesebb fegyveres gyilkosság. Most a svédeknél növekszik leggyorsabban az ilyen esetek száma. Ezt közölte a Svéd Bűnmegelőzési Bizottság miután bűnözők a nyílt utcán lőttek le egy rendőrt csütörtökön.

 

Csütörtöktől tilos az egyszer használatos műanyagok használata Magyarországon, szombat óta pedig beltéren sem kell maszkot viselni.

 

A hét száma: 18
Szerdán tovább emelkedett a benzin ára, így júniusban összesen 18 forinttal drágult az üzemanyag. Utoljára 2012-ben volt ilyen drága a tankolás, ennek ellenére tovább nőtt a fogyasztás.

Megosztás