2024. május 2.
200 millióból épül Szekszárdon orvosi központ

200 millióból épül Szekszárdon orvosi központ

Új központi orvosi ügyelet épül SZekszárdon, a beruházásra 200 millió forintos támogatás áll rendelkezésre - tájékoztat az MTI.

Ács Rezső, a város polgármestere az MTI-nek elmondta: az intézmény egy évtizedek óta használaton kívüli, állami tulajdonú épületben kap helyet. Az Ybl Miklós utcai ingatlant a Tolna Megyei Kormányhivatal térítésmentesen biztosította az önkormányzatnak, erről a napokban írtak alá megállapodást.

Az épület mintegy 1700 négyzetméter nagyságú. Ebben helyet kap a tervezett központi ügyelet, valamintegy gyermek és egy felnőtt háziorvosi rendelőt, és a védőnői szolgálatot is ide helyezik. A védőnőknek tanácsadó-, vizsgálóhelyiséget és képzésekre alkalmas teret is hoznak létre.

Jelenleg Szekszárdon külön működik az orvosi ügyelet a felnőtteknek és a gyermekeknek, de a jelenlegi épületeket nem lehet úgy felújítani, hogy megfeleljenek a korszerű orvosi ellátás feltételeinek. Az Ybl Miklós utcai helyszín ugyanakkor közel van a szekszárdi Balassa János Kórházhoz és gyógyszertárhoz is.

A létesítmény kialakítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 206 millió forintos támogatásával, várhatóan 2019 végére fejeződik be.

Megosztás