2022. május 20.
Május végén újra lesz mesefesztivál

Május végén újra lesz mesefesztivál

Az idén már harmadszorra megrendezett szekszárdi Háry János mesefesztiválon több mint ötven program várja majd a gyerekeket. Idén Mátyás királyról szóló mesékre építik a programokat május 26-án és 27-én.

A rendező Babits Mihály Kulturális Központ keddi közleménye szerint a gyermeknap alkalmából Szekszárd a gyermekek városává alakul: ötvenöt program, köztük huszonhét színpadi produkció teszi tartalmassá a fesztivált.

A Szent István téri meseszínpadon hivatásos és szekszárdi gyermekelőadók szórakoztatják reggeltől estig a közönséget, megépítik a Négyszögletű kerekerdőt, ahol középkori játszóházat, reneszánsz divatbemutatót, Mátyás korabeli fegyverek bemutatóját rendezik meg, és többek között olyan, már elfeledett népi játékokat próbálhatnak ki a gyerekek, mint a csülközés, a bothajítás, a teknőben ringatás és a vesszőkarika-dobálás. A kulturális központ közelében Mátyás király köré épülő kalandpark és ökojátszótér várja az érdeklődőket, akik ezúttal is kóstolhatnak mesébe illő süteményeket a Civil cukrászdában; a fesztiválon sok más mellett elkészítik a város leghosszabb aszfaltrajzát.

Az előadók között lesz a Maszk Bábszínház és Zalka Virág Csenge mesemondó, akik Mátyás-meséket dolgoznak fel, a gyermekek produkcióiban felbukkannak többek között Lázár Ervin és Janikovszky Éva művei.

A kulturális központ közleménye szerint május 26-án este különleges látványosságot ígérnek a Művészetek Házának falán fényfestéssel megjelenítendő gyermekrajzok, amelyeket a városi gyermekrajzpályázatra érkezett alkotásokból választanak ki.

Megosztás