2024. április 26.
Sommelier világbajnokság Szekszárdon

Sommelier világbajnokság Szekszárdon

Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban rendezik meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét február 24-én. A döntő március 4-én lesz a Gerbeaud Ház Átrium termében.

A Magyar Sommelier Szövetség közlése szerint a szakma országos bajnokságának célja, hogy a sommelierek, vendéglátásban dolgozók, akiknek a sommelier szakma a munkájuk része, magas szinten mérhessék össze tudásukat. A bajnokság lehetőséget előnye, hogy mindemellett lehetőséget ad a szakmai kapcsolatok erősítésére és új személyes kapcsolatok kialakítására is.

Az elődöntőben a részvevők feladatai sokrétűek lesznek. Írásbeli feladatsort is meg kell oldaniuk, vörösbort kell dekantálniuk, borokat ajánlani ételekhez, és két bort kell öt étellel párosítaniuk.

Az elődöntőből három versenyző mehet majd tovább a döntőbe, amit március 4-én a Gerbeaud Házban tartanak majd. Itt a három versenyzőnek hat gyakorlati feladatot kell megoldania.  

A verseny nyílt, így a szövetség tagjain kívül minden olyan szakember részt vehet rajta, aki szeretné lemérni a tudását. 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.