2024. május 3.
120 induló a 44. Gemenci Nagydíjon

120 induló a 44. Gemenci Nagydíjon

A május 24 és 26 között megrendezésre kerülő 44. Gemenc Nagydíj nemzetközi országúti kerékpárversenyen húsz csapat százhúsz versenyzője áll majd rajthoz.

Az esemény sajtótájékoztatóján Szilasi László versenyigazgató elmondta: tizenöt külföldi, köztük egy tengerentúli és öt hazai csapat kerékpárosai versenyeznek a nagydíjért, amely a Tour de Hongrie mellett a második UCI-kategóriás viadal Magyarországon.

A hazai indulók között ott lesz a magyar bajnok Lovassy Krisztián, továbbá Pelikán János és Kusztor Péter. A mások mellett szlovén, cseh, olasz csapatokat felvonultató nemzetközi mezőny kiemelkedő tagja a cseh Elkov-Author csapat színeiben induló Jan Barta, és rajthoz áll a tavalyi nagydíj győztese, az olasz Filippo Tagliani is.

A versenyigazgató a korábbinál hosszabb és látványosabb futamokat ígért. A nagydíj május 24-én este Szekszárdon egy két kilométeres sprintversennyel kezdődik, majd május 25-én 162, 26-án pedig 131 kilométeres mezőnyversenyt kell teljesíteniük a kerékpárosoknak, majd az egy kilométeres, szekszárdi kritériumverseny zárja a küzdelmeket.

A mintegy 3,5 millió forintos összdíjazású versenyt élőben közvetíti a magyar Sport TV, és műsoridőt kapott a cseh sporttelevízióban is.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.