2024. május 3.

Érmeitől is megfosztották a doppingvétség miatt eltiltott magyar kajakozót

Horváth Bence nem ismerte el a tiltott szer használatát, azonban magyarázattal sem tudott szolgálni arra, hogy a szer hogyan került a szervezetébe.

A kajakozó Horváth Bencét doppingvétség miatt 4 évre eltiltották, és megfosztották világ- és Európa-bajnoki ezüstérmétől is.

A magyar szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szerda esti sajtóközleménye szerint a 25 éves sportoló tavaly június 12-én, egy versenyen kívüli ellenőrzésen adott pozitív doppingmintát. Szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) visszamenőleges hatállyal, a tesztelés napjától számítva tiltotta el négy évre – írta az MTI.

A Graboplast Győri VSE versenyzője a tárgyalás során nem ismerte el a tiltott szer használatát, azonban magyarázattal sem tudott szolgálni arra vonatkozóan, hogy a szer hogyan került a szervezetébe.

Horváthot az MKKSZ elnöksége atipikus mintája miatt visszahívta a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiára készülő csapatból.

A nemzetközi szövetség (ICF) honlapjának beszámolója emlékeztet rá, hogy Horváth Bence tavaly a racicei világbajnokságon, majd a plovdivi Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett egyesben, 200 méteren, és mindkét eredményétől megfosztották.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.