2024. április 29.

Jászapáti Petra ezüstérmes a rövidpályás gyorskorcsolyázók junior világbajnokságán

Jászapáti Petra ezüstérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Tomaszow Mazowieckiben zajló junior világbajnokságán szombaton.

A múlt héten még a téli olimpián remeklő szegedi versenyző a legrövidebb távon az amerikai Maame Biney mögött lett második, akitől 54 ezreddel kapott ki a négyfős fináléban. Sziliczei-Német Rebeka a kisdöntő második helyével hatodikként zárt.

A két magyar a leghosszabb, 1500 méteres versenyben a B döntőben szerepelt, amelyet Jászapáti megnyert, míg Sziliczei-Német harmadikként haladt át a célvonalon, így előbbi hetedik, utóbbi kilencedik lett. A férfiaknál Sziklási András szerepelt a legjobban, aki 1500 méteren szintén a B döntőig jutott, és végül összességében 11. helyen zárt.

A lengyelországi esemény vasárnap az 1000 méter és a váltók döntőivel zárul, utóbbiban egyik magyar csapat sem került a fináléba.

 

(MTI)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.