2024. május 4.
Szerdán a szekszárdiak is beszállnak a harcba

Szerdán a szekszárdiak is beszállnak a harcba

A soproniak ág keddi rajtja után szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd ágán is megkezdődnek az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntő párharcok. A szekszárdiak toronymagas esélyesek a PINKK ellen, viszont a ZTE-DVTK párharc végkimenetele megjósolhatatlan.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a PINKK Pécsi 424 szerdán rajtoló párharcának felvezetését ahhoz hasonlóan lehet kezdeni, ahogy a Sopron negyeddöntőjével is tettük. A magasabban rangsorolt gárda minden tekintetben erősebbnek tűnik riválisánál. Az alapszakaszban októberben 27, majd január végén 30 ponttal verte a Szekszárd a PINKK együttesét. Igaz, még a második felvonásra is elég régen került sor és azóta mindkét oldalon akadtak változások. Ettől függetlenül meglepetés lenne akárcsak egy élesebb párharc is.

 

A két gárda összevetését tekintve a szekszárdi keret jobb szerkezetű, több olyan játékost vonultat fel, akik egy negyeddöntő párharcot el tudnak dönteni. A kupagyőztes számára a továbbjutás kivívásán túl fontos cél lehet, hogy a kulcsemberek a következő időszakban kellően regenerálódjanak a további nagy feladatokra. A kupahétvége ugyanis a siker mellett azt is megmutatta, hogy akadnak komoly kihívók. A PINKK-nél az edzőváltás után a védekezés szépen összeállt: a Ceglédtől 58 pontot, illetve az MK-ban a DVTK-tól 62 pontot kapott. Ez lehet az az út, amivel az alapszakaszbeli meccseknél szorosabb eredményt alakíthat ki a PINKK.

 

 

A ZTE NKK és az Aluinvent DVTK szintén szerdán induló párharcában nehéz meghatározni az erőviszonyokat. Ehhez az egymás elleni meccsek sem adnak sok támpontot. Az alapszakaszban mindkét csapat hazai pályán le tudta győzni riválisát. A ZTE még ősszel nagyobb különbségű győzelmet aratott, de az a meccs a DVTK Európa Kupa menetelésével ütközött. Ráadásul azóta Stefan Svitek csapatának kerete több poszton változott. Miskolcon február végén már szorosabb csata alakult ki. Akkor a DVTK bizonyult jobbnak pár ponttal.

 

A ZTE nagyon stabilan szerepelt idén. Minden túlzás nélkül a középmezőny legkiegyensúlyozottabb tagja volt. Amikor sérülések nem tizedelték a keretet és legerősebb összeállításában tudott játszani a zalaegerszegi gárda, akkor rendszeresen versenyképes teljesítményeket láthattunk. Nagy fegyvertény a pályaelőny, hiszen Miskolcon soha nem egyszerű játszani. Ha szigorúan a névsort nézzük, akkor a DVTK kerete valamivel több rotációs lehetőséget és szerkezetben is nagyobb mozgásteret ad. Ugyanakkor a statisztikák és az elmúlt hetekben látottak inkább a ZTE számára alakultak kedvezőbben.

 

(forrás: http://www.wbasket.hu/2018/04/02/szerdan-megkezdodnek-a-szekszard-pinkk-es-a-zte-dvtk-negyeddontok.html)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.