2024. november 21.

Furmintot ihatunk egy hónapig

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot: pénteken Debrecenben nagyszabású sétáló kóstoló és szakmai workshop, szombaton Mádon a helyi termelők kóstolója, február 23. és 25. között pedig a Káli-medencében borvacsora, dűlőtúra és szakmai előadások várják az érdeklődőket.

Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Furmint Február elnevezésű szakmai kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt. Az érdeklődők egy egész hónapon át találkozhatnak a furminttal kapcsolatos programokkal és ajánlatokkal: országszerte számos étterem kínálja poharazva a furmintot, amelyet borbárok és borkereskedések kínálatában lehet kedvezménnyel kóstolni és vásárolni, de februárban sok furmint köré épített borvacsorát és borkóstolót is szerveznek - közölték az MTI-vel a szervezők.

Debrecenben hagyományteremtő céllal hirdetnek meg tematikus furmintkóstolót, amelyen több mint 50 borászat 150 tételét kóstolhatja a közönség pénteken a Kölcsey Központ nagytermében. Az est egyik különlegessége, hogy Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével három kiemelkedő furminttermő terület - Tokaj, Somló és Észak-Balaton - borait Vulkánok harca megnevezéssel vakkóstolón fogyaszthatják a résztvevők.

Szerdán Szombathelyen a Cuvée borbárban, pénteken Balatonalmádiban a Mélytányérban, valamint Piliscsabán a Vinatriumban, február 21-én pedig a budapesti Palack borbárban tartanak furminthoz kötődő borkóstolókat. Szombaton a Gusteau Kulináris Élményműhelyben mutatkozik be Mád tizennyolc vezető pincészete, majd február 23-án a szegedi Belvárosi moziban rendeznek sétáló kóstolót.

A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt február 23. és 25. között. A három nap alatt lehetőség nyílik részt venni ültetett borvacsorán, szakmai előadásokon, dűlőtúrán. A rendezvény ideje alatt a művelődési házban fotókiállítás és filmvetítés várja az érdeklődőket. Az előadásokon részt vevő balatoni borászok mellett tokaji és somlói vendégei is lesznek a rendezvénynek.

Megosztás

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

Hello Trend

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

  • 2024.06.13

Ahogy beköszönt a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, a hőség pedig megváltoztatja táplálkozási szokásainkat is. A melegben nemcsak hogy más típusú ételekre vágyunk, de a szervezetünk is másképp működik. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, mit, hogyan és mennyit eszünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat a nyári táplálkozásról, az egészséges életmód legfrissebb trendjeiről és a bikiniszezonra való felkészülésről - a Fitein szakértői tippjeivel.

 

 

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi?