2024. május 8.
Hangszóró wimbledoni teniszlabdákból

Hangszóró wimbledoni teniszlabdákból

Ez a Wimbledonban használt teniszlabdákba épített Bluetooth-os hangszóró a gömb természetes akusztikáját használja fel a tökéletes hangzáshoz, és remek szuvenír lehet az ütős sportág rajongói számára.

A legjobb vezeték nélküli hangszórók hordozhatók, tartósak és kiváló minőségű zenei hangzásra képesek. Ezért is esett a teniszlabdákra a Rogue Projects tervezőiroda vezérigazgatójának választása, aki mellesleg lelkes teniszező. Évente több mint 230 ezer labdát „pazarolnak el” a Grand Slam teniszversenyek alatt, így a belőlük készült hangszórók nem csupán egy ötletes, de egy újrahasznosító projekt részét is képezik.

 

Akár hét órát is bír az akkumulátora

A hangszórókat hearO-nak nevezték el, és egyetlen gombnyomással lehet őket csatlakoztatni telefonokhoz vagy más médialejátszókhoz. A hangfal réseit a Fibonacci-spirál mintája alapján tervezték, a töltéshez pedig egy mágneses állomást készítettek, melyre fel lehet helyezni a labdát. Az akkumulátor akár hét óráig is kitart folyamatos zenehallgatás mellett. A teniszlabdás hangszórók legnagyobb erőssége az egyszerű kialakításban rejlik. A labdák tetejét egy hidraulikus préssel vágták le, a belső gumiréteg az akusztikán javít, a külső szöszös felület pedig a sérülések elkerülés miatt optimális. Az összes hearO hangszóró olyan teniszlabdákból készült, melyeket a 2016-os wimbledoni teniszversenyen használtak. A termék ára 60 angol font, ami ugyan több mint húszezer forint, ám egy ilyen hangszóró sajátos múltja miatt még mindig különlegességnek számít.

(via Business Insider)

Megosztás

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi?